Woman at home on sofa wrapped in blanket blowing her nose
Kanapén ülő nő takaróba burkolózva fújja az orrát

Tudjon meg mindent az influenzáról


Az influenza első látásra olyan, mint a megfázás. Az influenza esetében azonban csak 3 olyan fő vírus van, amely sokkal súlyosabb fertőzést okozhat. Az influenza tünetei gyorsan jelentkeznek és rendszerint 2-3 nap elteltével érik el tetőfokukat; 5-8 nap elteltével azonban jobban kell éreznie magát. Az influenza tünetei közé tartozik a láz, a torokfájás, fejfájás, izomfájdalmak, fáradtság, orrdugulás és köhögés.1

Enyhülés
Tehát hogyan lehet gyorsan megszabadulni az influenzától? Rendszerint nem szükséges orvoshoz fordulni, és az egyszerű házi gyógymódok – rengeteg pihenés, melegen tartás, sok folyadék fogyasztása a hidratáció fenntartása érdekében2 – nagyon jótékony hatásúak. A méz és a citromos italok remek gyógyír a torokfájásra.

Az antibiotikumok nem nyújtanak segítséget influenza esetén, mivel ezek baktériumok, nem pedig vírusok elpusztítására szolgálnak. Legjobb, ha az antibiotikumokat azokra az időkre tartogatja, amikor valóban szüksége lesz rájuk, így elkerülheti rezisztencia kialakulását fertőzés esetében.3

Az orrdugulás az influenza legkellemetlenebb tünetei közé tartozik. Az orröblítés, gőzölés és légnedvesítők használata remek eszközök az orrdugulás enyhítésére. Ha nincs szükség azonnali, gyors enyhítésre, akkor az Otrivin orrspray-k nyújtanak segítséget az orrjáratok átjárhatóvá tételére.

egy doboz Otrivin Plus termék

AZ ORRDUGULÁS ÉS AZ ORRFOLYÁS TÜNETEINEK ENYHÍTÉSÉRE

Bővebben

egy doboz Otrivin Plus termék

1 Eccles, R. 2009. Mechanisms of symptoms of common cold and flu. Basel, Birkhäuser

2 Flu symptoms: Should I see my doctor? Mayo Clinic. Available from http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/flu/expert-answers/flu-symptoms/faq-20057983 (accessed 10 July 2018)

3 COPD - Mayo Clinic. 2015. Diseases and Conditions. Mayo Foundation for Medical Education and Research