Woman at home on sofa wrapped in blanket blowing her nose
Kanapén ülő nő takaróba burkolózva fújja az orrát

Tudjon meg mindent az influenzáról


Az influenza és a megfázás tünetei nagyon hasonlítanak. Mind a két betegséget vírusfertőzés okozza, de az influenza esetében csak 3 vírusról van szó addig a megfázást 200 különböző vírus okozhatja. Az influenza tünetei hirtelen jelentkeznek és rendszerint 2-3 nap elteltével érik el tetőfokukat; 5-8 nap elteltével rendszerint jobban érzi magát a pácens, de néhány tünet akár 2-3 hétig is megmaradhat. Az influenza tünetei közé tartozik a láz, a torokfájás, fejfájás, izomfájdalmak, fáradtság, orrdugulás és köhögés.1

Enyhülés
Hogyan enyhíthetőek gyorsan az influenza tünetei? Rendszerint nem szükséges orvoshoz fordulni, és az egyszerű házi gyógymódok – rengeteg pihenés, melegen tartás, sok folyadék fogyasztása a hidratáció fenntartása érdekében2 – nagyon jótékony hatásúak. A méz és a citromos italok remek gyógyír a torokfájásra.

Az antibiotikumok nem nyújtanak segítséget influenza esetén, mivel ezek baktériumok, nem pedig vírusok elpusztítására szolgálnak. Az antibiotikum szedésének szükségességének eldöntését, kérjük bízza kezelőorvosára. Legjobb, ha az antibiotikumokat azokra az időkre tartogatja, amikor valóban szüksége lesz rájuk, így elkerülheti rezisztencia kialakulását fertőzés esetében.3

Az orrdugulás az influenza legkellemetlenebb tünetei közé tartozik. Az orröblítés, gőzölés és légnedvesítők használata remek eszközök az orrdugulás enyhítésére. Ha azonnali gyors és tartós enyhítésre van szükség, akkor az Otrivin termékcsalád termékei nyújtanak segítéget az orrjáratok átjárhatóvá tételére.

egy doboz Otrivin Plus termék

AZ ORRDUGULÁS ÉS AZ ORRFOLYÁS TÜNETEINEK ENYHÍTÉSÉRE

Bővebben

egy doboz Otrivin Plus termék

1 Eccles, R. 2009. Mechanisms of symptoms of common cold and flu. Basel, Birkhäuser

2 Flu symptoms: Should I see my doctor? Mayo Clinic. Available from http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/flu/expert-answers/flu-symptoms/faq-20057983 (accessed 10 July 2018)

3 COPD - Mayo Clinic. 2015. Diseases and Conditions. Mayo Foundation for Medical Education and Research