Beteg gyerekek? Hogyan segít az Otrivin megfázás esetén
gyermekeknél

A fiatalabb gyermekek körében sokkal általánosabb, hogy könnyen megfáznak, mivel még nem épült ki az immunrendszerük a megfázást okozó számos vírussal szemben. Ha beteg a gyermeke, akkor bármit megtenne azért, hogy mielőbb jobban érezze magát. Sajnos, nincs rá gyógyír, azonban az Ön megfázásának enyhítésére alkalmas módszerek a gyermeknek is segítenek.1

Sok pihenés, rengeteg folyadék és meleg italok egyaránt segítenek a tünetek mérséklésében, és a gyorsítják a gyógyulást.2 A komfortérzés érdekében a szobájukat szellőztetni kell, és semleges hőmérsékleten kell tartani. A túlmelegedés elkerülése érdekében aludhatnak pelenkában vagy alsóneműben. A párna használatához elég idős gyermekek esetében a párna megemelése könnyíti a légzést, és a kicsik jobban alusznak a szükséges nyugalom biztosítása mellett. A folyadékban beadott paracetamol vagy ibuprofen enyhítheti a fájdalmakat, fejfájást és lázat, de fontos, hogy ellenőrizze az adagolást és az életkori előírást a dobozon.2,3

Az Otrivin GYERMEK oldatos orrcsepp xilometazolint tartalmazó, az orrnyálkahártya kezelésére alkalmas érszűkítő hatású készítmény, amely gyorsan megszünteti az orrdugulást és segíti a váladék kiürülését, ezáltal megkönnyíti az orrlégzést.

Az Otrivin GYERMEK oldatos orrcsepp 1-11 év közötti gyermekek számára javasolt.1 éves életkor alatt nem alkalmazható, 2 éves kor alatt csak orvosi ellenőrzés mellett, 2-11 éves kor között csak felnőtt felügyelete mellett alkalmazható.

1 és 11 év közötti gyermekek megfázása esetén ezt ajánljuk: 

AZ ORRDUGULÁS GYORS HATÉKONY ENYHÍTÉSE

Bővebben

1 Fokkens, W. J. et al. 2012. Rhinology. European Position Paper on Rhinosinusitis and Nasal Polyps. Official Journal of the European and International Societies. Vol. 50, supplement 23.

2 Eccles, R. 2009. Mechanisms of symptoms of common cold and flu. Basel, Birkhäuser and Eccles, R. 2009. Over the counter medicines for colds. Basel: Birkhäuser.

3 COPD - Mayo Clinic. 2015. Diseases and Conditions. Mayo Foundation for Medical Education and Research.